top of page

Yılbaşı Gecesini Daha Keyifli Geçirmenin Yolları

 

Bir yılı daha geride bırakıp yeni yıl için heyecanlanmaya başladık. Yeni yıla girerken en güzel dileklerimizi tutup güzel bir kutlama yapmayı hak ettik. Yılbaşı akşamları demek; keyif, eğlence ve güzel vakit demektir. Bazen yalnız geçirmek zorunda kalsak da çoğunlukla sevdiklerimiz ile bir arada olmaya özen gösterdiğimiz bir gecedir. Dünyadaki her insanın içini büyük bir coşku ve heyecan kaplar. Yepyeni umutlar, planlar ve dilekler sıraya dizilir. Bu güzel geceyi hem kaliteli hem de oldukça eğlenceli geçirmek için neler yapabilirim? diye düşünüyorsanız hiç korkmayın. Sizin için güzel önerilerim var.




Arkadaşlarla Yeni Yıl Kavanozu Oluşturmak:

Lezzetli yemekler yedikten sonra geride bıraktığımız yılı acısıyla tatlısıyla, hüznüyle neşesiyle, travmasıyla sürpriziyle bir güzel değerlendiririz. Daha sonra tabii ki yeni yıl dileklerimizden de bahsederiz. Tam da yeni yıl dileklerinizden bahsederken hazırlayabileceğiniz bir kavanoz.

İhtiyacınız olanlar: Renkli kağıtlar, kalem ve boş bir kavanoz.

Yeni yıl için dileklerinizi, planlarınızı, hayallerinizi teker teker kağıtlara yazıp katlayarak boş bir kavanoza atmalısınız. Daha sonra “Yeni Yıl Kavanozu”nu o akşam yanınızda olan bir arkadaşınızın kavanozuyla değiştirmelisiniz. Gelecek yılın son gününde birbirinizin kavanozlarını açıp açıp teker teker okumanız gerekecek. Bütün bir yıl neler yaptığınızı, hangi isteklerinizi gerçekleştirdiğinizi görmek ve göstermek için mükemmel bir tercih olacaktır. Daha sonra kendinize kocaman bir “AFERİN” demeyi unutmayın :)




Playlist Hazırlamak

Eğlence, neşe, kahkaha demişken müzikten bahsetmesek olmaz. 2022’yi geride bırakırken arkadaşlarınızla veya ailenizle buluştuğunuz masada uzun sohbetlerinize yarenlik edecek şarkıları önceden hazırlayabilirsiniz. Müzikleri konseptinize göre ayarlayabilirsiniz. Masanızda şarap, bira, rakı varsa o anki neşenize neşe katacak, o geceye özel oldukça güzel bir liste hazırlayabilirsiniz. Aile büyüklerinizle geçirdiğiniz bir akşam ise, onların sevdikleri şarkıları bir araya getirdiğiniz küçük bir hediye hazırlayabilirsiniz.




Kutu Oyunları:

Yılbaşı gecesinde eğlenmenin bir başka yolu da kutu oyunlarıdır. Arkadaşlarınızla toplandığınız gecede oyunlar oynayarak oldukça keyifli vakit geçirebilirsiniz. İşte oynayabileceğiniz oyunlar:

  • Monopoly

  • Tabuu XL

  • Cranium

  • UNO

  • Tombala

  • Flash Ahşap Denge Oyunu

  • Kızma Birader

  • Bil Bakalım Kim?



Evinizde Fotoğraf Stüdyosu Yaratın

Yaşımız kaç olursa olsun çılgın fotoğraflar çekmeyi severiz. Rengarenk şapkalar, devasa gözlükler, renkli kumaşlar, abartılı kıyafetler ve kartondan bıyıklar alın veya yılbaşından birkaç gün önce bunları arkadaşlarınızla birlikte hazırlayın. Yılbaşı gecesinde tüm bu kostümleri kullanarak farklı ve eğlenceli pozlar verin. Bu sayede muhteşem anılarınızı fotoğraflarla ölümsüzleştirebilirsiniz.


Sakin Geçirmek İsteyenler İçin:

Bütün bir yıl oradan oraya koşturdunuz, çok yoruldunuz. Hazır bir tatilim var, yılbaşına da biraz daha dinlenmiş ve rahat girmek istiyorum diyorsanız arkadaşlarınızla izleyebileceğiniz filmlere önceden göz gezdirip o geceye uygun bir film seçip keyifli vakit geçirebilirsiniz.



Yılbaşına Yalnız Girenleri de Unutmadık


Sevdikleriniz ve aileniz uzakta, arkadaşlarınız memleketlerine veya tatile gitti. Sonuç olarak, yalnız kaldığınız için üzülüyor musunuz? Korkmayın, tek de olsanız oldukça güzel bir akşam geçirebilirsiniz. Her şeyden önemlisi yeni yıla girerken kendinize güzel bir akşam yemeği hazırlamayı kesinlikle atlamayın. Bu size iyi gelecektir çünkü; yemek yemenin mutlulukla çok yakından bir bağlantısı var. Yemekten bahsetmişken tatlıdan bahsetmesek olmaz. Bütün yıl çok çalıştınız biraz şımarmak sizin de hakkınız. Güzel bir tatlı. Sütlü veya bol çikolatalı en sevdiğiniz tatlıyı sipariş etmeniz ya da öncesinde evde bulundurmanız serotonin seviyenizi yükseltmenize oldukça yardımcı olacaktır. Bunu özellikle sevdiğiniz bir yerden almanızı tavsiye ediyorum çünkü; kendinizi şımartmayı unutmayın! Daha sonra bir hobiniz varsa ona zaman ayırabilirsiniz, müzik dinleyebilirsiniz, şarkı söyleyebilirsiniz, film izleyebilirsiniz. Bütün bunları yapmanıza rağmen kendinizi hala sevdiklerinizi düşünürken bulabilirsiniz. Sevdikleriniz uzakta bile olsa teknoloji çağında yaşadığımız için mesafeleri belli bir süre için ortadan kaldırma şansına sahibiz. Onları görüntülü arayıp yanlarındaymış gibi yeni yıllarını kutlayabilirsiniz. Böylelikle hem kendinizi dinlediğiniz hem de sevdiklerinizi gördüğünüz güzel bir gece geçirebilirsiniz.




Yazardan Son Naçizane Bir Tavsiye

Yılın sonuna yaklaşıp yeni yıla adım atarken güzel bir şarap açın, fonda ruhunuza iyi gelen bir müzik çalsın ve hayal edin. Yeni yıldan beklentilerinizi gözlerinizi kapatarak teker teker hayal edin ve gülümseyin. Şu an oluyormuş gibi kocaman bir gurur ve içtenlikle gülümseyin. Daha sonra kendinize veya çevrenizde birileri varsa onlara sarılın. İçinizdeki sevgiyi, umudu ve heyecanı kendinizle ve çevrenizle paylaşın.




Hoşgeldin 2023. Travmalarımızın olgunlaştığı, hayallerimizin gerçek olduğu, umutlarımızın çiçek açtığı, bol kahkahalı ve başarılı bir yıl olman dileğiyle. Senden umudum herkesin yüzünü daha çok güldürdüğün, sevginin paylaştıkça arttığı, ışıkların ışıl ışıl parladığı, neşe ve huzurun bol olduğu bir yıl olman. Hepimizin yeni yılı kutlu olsun…


Neşeyle:)



 

Comments


bottom of page