top of page

YENİ YILA YALNIZ GİRECEKLER İÇİN 11 TAVSİYE

 

Yeni bir yıl daha yaklaşıyor. Hatta kapınıza dayandı. Sadece kapının açılmasını bekliyor. Ve her yılın sona yaklaşmasıyla bir çoğumuzda bu yeni yılı heyecanla bekliyoruz. Kendimizce sebeplerimiz, dileklerimiz ve hayallerimizde beyaz listeye giriyor. Hayali dilek ağacımıza asılmayı bekler şekilde gün yaklaştıkça şekilleniyor.


Yeni bir yıla yaklaşırken en sevdiklerimizle planlar yapılmaya başlanıyor. Arkadaşlar, aileler, sevgili ya da eşlerle o güne özel planlamalar birbirini kovalıyor.

Öncelikle evde bir kutlama olacaksa menüler seçiliyor, dışarıda ise mekanlar... Beşki hediyeler için çekilişler düzenlenebiliyor.


Peki yeni yıla yalnız girecekler için derlediğim listeye bakmaya ne dersiniz?

Öncelikle yeni yıla yalnız girecekseniz, ne olur içinizi karartmayın. Çünkü söz konusu yeni yıla yalnız girmenin güzel ve keyifli tarafları da var. Hazırsanız başlayalım :)



  1. Evdesiniz ve yalnızsınız. TV'de istediğiniz programı özgürce seçip izleyebilirsiniz.

  2. İstediğiniz şeyi yiyip içmekte özgürsünüz.

  3. Telefonunuzdan indirip online olarak okey, tavla ve satranç gibi oyunları sizin gibi yalnız olanlarla oynayabilirsiniz.

  4. Kıyafet ve makyaj sorununuzun olmaması,

  5. Pijama ile oturabilme rahatlığı,

  6. İstediğiniz şarkıyı yüksek sesle dinleme özgürlüğü,

  7. Ev çok mu sıktı, o gece sokaklar renkli ve hareketli olacağından herhangi bir yerde eğlenme ortamı yaratabilirsiniz.

  8. Çok içmişseniz de yalnız olduğunuzdan, kussanız da utanmanıza gerek olmayacak,

  9. Sıcak şarap ve kitap ikilisi sizi asla yalnız hissettirmez.

  10. Kendi kendinize hediye alabilirsiniz:) İnanın mutlu ediyor.

  11. Hatta yeni yıl arefesinde kendinize kocaman bir lego alıp onu tüm gece bitirmeye de çalışabilirsiniz.

Açıkçası o gece yapılabilecek o kadar çok şey var ki yalnız olduğunuzu bile anlamadan yeni güzel bir yıla girmiş olursunuz.



Ve bir de herhangi bir güne yalnız girmekle bir farkı olmayan yeni yılın, sadece biz insanların anlam yüklemesiyle anlamlaştırmaya çalıştığı bir gün oluşu rahatlamanıza sebep olabilir.


Sadece nasıl algıladığınıza bağlı. Ve yalnız olmayabilecekken, yalnız kalmayı tercih edenlerinde sayısı azımsanamayacak kadar fazla.

Sözün kısası yeni yıl biz istesek de istemesek de geliyor. Ve nasıl girmek istediğiniz sadece sizi ilgilendirir. Fakat; her durumda mutlu olmak da tercihlerinizde ki istikrara bağlı.


Algınız, ışığınız olsun, yeni yılınız kutlu olsun...

 

Comments


bottom of page