top of page

Tame Impala-Currents

 

2013’te Avustralyalı psychedelic rock grubu olarak geçen Tame Impala “Currents” isimli bir albüm yayınladı. Eski şarkılarına benzer seslere sahip olan şarkılarda ise synthesizer sound ağırlıklıydı.

Grup, kullanılan synthesizer sound yoluyla şarkıları dinleyen insanlarda adrenalin salgılanması sonucu farklı duyguları harekete geçirmeye başladı. Yani, şarkıları dinleyen insanlar mutluluk, enerji patlaması gibi olumlu duyguların yanında suçluluk, üzüntü gibi duygular da hissedebildi. Herkeste farklı bir his uyandıran şarkıların ortak yanı ise çalındıkları anda odağı üzerlerine çekmeleriydi.



Albümde öne çıkarılması hedeflenen asıl şarkı “Let It Happen” her ne kadar başarılı olsa da bir noktada Tame Impala’yı keşfetmiş insanların dikkatini başka bir şarkı topladı. “The Less I Know The Better” isimli bu parça, etkileyici melodisinin yanında sözleriyle de herkesin kalbini kazandı.

Öne çıkan şarkıların yanında benim kişisel favorilerimden biri “New Person Same Old Mistakes” oldu. Şarkının sözleriyle birçok insanın kendini bağdaştırabileceği genellemesi yapabilmenin yanında her dinlediğimde sanki şarkı fiziksel bir forma bürünüp aklım başıma gelsin diye bana baskı yapıyor gibi hissediyorum. Sadece bir sesin bunları hissettirebilmesi ise albümün her şeyiyle ilgilenen Kevin Parker’ın ne kadar yetenekli olduğunun göstergesi.

Eğer albümün son şarkısı olan bu şarkıyı aynı zamanda sözlerine dikkat ederek dinlerseniz, sadece aşk hayatının bencilliğinden sıyrılmaktan bahsetmesinin yanında hepimizin bir noktada gözü kapalı yaptığı hataların iç yüzünün kulağa ne kadar acemi ve aptalca geldiğini görebilirsiniz. Şarkının bu gerçeği görse de kabullenmeyen herkeste uyandırmayı amaçladığı ve bence gayet başarılı olduğu suçluluk duygusu ise burada devreye girmekte.

 

Comentários


bottom of page