top of page

Taklitçi Yazar; Valeria


 

Selamlar herkese!



Hayallerimizin peşinden koşarken, nelerden vazgeçeriz ya da neler bizden vazgeçer? Kendimizi sürekli hayal kurarken buluruz fakat bu hayallerin kaçını gerçekleştirmek için bir şeyler yaparız?


Valeria dizisi, hayallerinin peşinden koşan bir kadının hikâyesidir. Valeria geçirdiği zor günler arkadaşları ile birlikte aşmaya çalışırken bu süreçte dostluk, sevgi, sadakatsizlik ve kıskançlık gibi birçok duyguyu bir arada yaşayacaktır. Ailesi ona güvenmese de, etrafındaki kurduğu ve ona destek olan, güvenen, her ne olursa olsun yanlarında olan arkadaşlarını görmek, içinizi sıcacık yapıyor. Sonra durup düşünüyorsunuz, “Benim hayatımda böyle bir arkadaşım var mı?” Umarım hepimizin hayatında vardır. Yoksa eğer, bir an önce edinin derim. Biraz da diziden bahsedelim. Dizi şuan 2 sezon yayınlanmış durumda. Netflix’te kolayca bulabilirsiniz. Dizi bir İspanyol dizisi. Diziyi izlerken Madrid’in güzel taş sokaklarında turluyor gibisiniz. Aniden bir kafeye oturup, içkinizi yudumluyorsunuz. Başrollerinde, Diana Gómez, Silma López, Paula Mali, Teresa Riott, Ibrahim Al Shami, Maxi Iglesias gibi isimler bulunuyor. Yapımcı koltuğunda, María López Castaño otururken, yönetmen koltuğunda ise Inma Torrente ve Nely Reguera gibi isimleri, görüyoruz. Elisabet Benavent‘in yaklaşık 1 milyon kopya satan 5 kitaplık Valeria roman serisinden uyarlanmış bu dizinin IMDB puanı: 6,2.



Kendi başarısızlıklarına odaklanan, ailesi tarafından her zaman geri planda bırakılmış olan Valeria, öykü kitabı ödül almış bir yazardır. Yayın evi yeni romanını yazmasını bekler fakat Valeria bir türlü başlayacak ilhamı ve konuyu bulamaz. Kitabın teslim tarihi yaklaşırken kendini çıkmazın içinde derinlere sürükler. Valeria, bir türlü yapması gerekeni yapamaz. Arkadaşlarından büyük destek görse de, aynı desteği kocasından göremez. Bu da evliliklerinde problemlere neden olmaktadır. Zaten bir süredir problemli evlilikleri iyice çekilemez bir hal alır. Bir partide tanışacağı Victor ile hayatının yönü değişecektir. Bana sorarsınız, Victor ile arasındaki çekimden çok Victor’un onun için verdiği tavsiyeler daha güzeldi. Yine de aralarındaki çekimi hikâyenin içine oturtmaları yerinde ve kararında olmuş. Bir mimar olan Victor, Berlin’den yeni dönmüştür. Aslında Lola sayesinde Valeria ile tanışan Victor, Valeria’ya karşı duygular besler. Genç kadının evli olması onun için bir engel olmayacaktır. Bu ikili arasındaki çekim, inkâr edilemez. Bence bu karakterin sıkıntısı, duygusuz olmasıydı. Daha doğrusu duygularını, mesela hüznünü veya sevincini, heyecanını yansıtamaması. Ya da ben hissedemedim. Bir de tabi ki koca rolünde Adrian var. Asla karısına destek olmadı. Zorlar istemediği bir işe girmesine neden oldu. Yazar olmasını da desteklemedi. Benim için eksi bir karakterdi.



Neyse ki bu dizi, güçlü kadınların hikâyesini anlatan bir dizi.


Valeria’nın hayatındaki en önemli kişilere bakalım. Lola, her dizide klasikleşmiş bir hikâye olan anne-aile sorunlarına sahip biri. Başına buyruk, özgür ruhlu. Bu nedenle de normal ilişkilerin sorumluluğundan kaçan eğlenceli bir kadın olarak görüyoruz. Lola, ilişkilerden kaçarken evli bir adamla ilişki yaşamaktadır. Lola dizide en iyi karakter gelişimine sahip, karakter bence. Bir diğer arkadaşa bakacak olursak, bu kişi histerik Carmen olur. Kesinlikle histerik bir karakter. Çok renkli bir kişilik. Bu kişiliği, ilginç, rengârenk kombinlerine yansıyor. Yine de samimi, tatlı ve uzun ilişkilere inanan, sevdiği işi yapan Carmen, diziye inkâr edilemez bir renk katmış. Nerea ise, biraz daha mantıklı yönüyle ön plana çıkan bir karakterdir. Arkadaşları onu genelde “soğuk biri” olarak tanımlıyor. Ailesi nedeniyle cinsel kimliğini açığa vuramayan, duyguları her zaman bastırılmış biridir. Bu da kendisini ulaşılmaz biri gibi yapıyor. Çok güçlü duvarları ve çizgileri var.



Bana kalırsa Valeria, arkadaşlarını ailesi yerine koymuş gibi gözüküyor. Onlardan göremediği desteği arkadaşlarından görmesi, bunun kanıtı. Zaman zaman beni sinir etse de genele baktığımda çok keyif aldım. Valeria’nın bazı anlardaki fırtınalı duyguları ve kararsızlıkları beni çok yordu. Kendini aradığı bu yolculukta birinin ona yolu göstermesine izin vermemesi gerekirken, bazı anlarda birileri onun için kararlar verdi. Bu da haliyle benim canımı çok sıktı. Böyle sahneleri izlememek isterdim. Ayrıca hoşuma giden bir diğer nokta, Valeria’nın hiç sıkılmadan arkadaşlarına uzun uzun ses kayıtları atması ve arkadaşlarının asla bıkmadan bunları dinlemeleri. Dizinin en güzel noktaları, Rengârenk sahneleriyle, güzel kıyafetler ve muhteşem müzikleri. Dizi bittikten sonraki ilk işim müziklerini araştırmak oldu. Son zamanlarda keyifle izlediğim, Valeria’nın zevkli, güçlü ilham dolu hikâyesini mutlaka izlemelisiniz. dizi yabancı basında şu başlıklarla yer almış "Spanish Sex and the City". Düşününce modern dünyada "Sex and the City" olarak sınıflandırabiliriz. Bir kategoriye hiç duymasa da. Her diziden olduğu gibi bu diziden de kendime pay çıkardım. Valeria’nın yazar olmak için çıktığı yol ve bu yoldaki azmi beni çok etkiledi. Hatta bana ilham verdi, diyebilirim. Yazar olmak isteyenlerin ya da sadece keyif almak isteyenlerin rahatlıkla izleyebileceği bir dizi. Keyifli izlemeler.


 



Comments


bottom of page