top of page

SEVGİ ANCAK SEVGİYLE TANIMLANABİLİR


Sevgi öyle bir şeydir ki hiçbir zaman modasını kaybetmeyen tek şey diyebiliriz onun için. Sevginin dünü, yarını yoktur çünkü o şu anı anlatmaktadır. Sevgi dünü anlatamaz; çünkü geçmişe mazi denir ve geçmiş bir özlemden ibarettir. Yarını da anlatamaz sevgi; çünkü yarın ne olacağını kimse bilemez. Kim bilir belki yarın nefretle dolu bir gün olacaktır ve yarında sevgiye yer yoktur. O yüzden sevgi şu anı anlatır. Yüreğin mutlulukla doluysa bu şimdi olan bir olaydır ve bunu şimdi yaşıyorsundur.


Sevgi, sadece aşkla tanımlanamaz çünkü sevgi içerisinde acıyı, bekleyişi, gülümseyişi ve bunlar gibi daha pek çok şeyi barındırmaktadır. Yani sevgi başı ve sonu olmayan bir limana benzer. Onun nerede ve ne zaman yüreğinize geldiğini bilemediğiniz gibi, onun yüreğinizi ne zaman terk edeceğini de tam olarak bilemezsiniz. Siz son durağa geldiğinizi düşünürken bir de bakarsınız ki yaşamınıza yeni renkler girmiştir. Bu renkler sizi sevgiye bir adım daha yaklaştırırken sevgi içerisinde boğulursunuz ama bu demek değildir ki renkler sonsuza dek canlı kalacak ve asla griye bürünmeyecek!


İşte yine umutsuz bir an ve yine sevgi yardımınıza koşuyor. Sevgi böyle bir şeydir. Yaşamınız boyunca size kucak açar ve siz onu hasretle ararken aniden yanı başınızda buluverirsiniz. Ama yine de siz siz olun sevgiyi fazla bunaltmayın çünkü buna sevgi de dayanamaz. Sevgi, siz onu serbest bıraktıkça size daha çok konuk olacaktır ve kim bilir belki de bir ömür konuğunuz olarak kalacaktır.


Sevgi her yerdedir. Siz onu uzakta ararken karşınızda, yanınızda ararken içinizde bulursunuz bir anda. Sevginin hangi koşullarda ve sizi nasıl kuşatacağını da bilemezsiniz. Kötü olduğunu düşündüğünüz bir olay sizi sevgiyle karşılaştırabilir veya sevginin tam ortasına atabilir. Onun için daima sevgiye açık olun ve onun sizi mutlaka bulacağını unutmayın. (Fadime Arslan/ Bir Yalnızlık Öyküsü)📚🖋️


Opmerkingen


bottom of page