top of page

SAĞLIKLI BESLENMEK İÇİN 5 NEDEN


 

1)KİLO VERME

Bu maddenin hemen hemen hepimizin ilgisini çekeceği aşikar. Ama işin özü; gerçekten sağlıklı bir şekilde beslenmeye başlanıldığında kilo vermek kaçınılmazdır.

Bir kişi aşırı kilolu veya obezse, bazı hastalıklara, diğer sağlıklı bedenlere sahip olanlara göre daha yatkındır. Bu hastalıklar;

-Kalp hastalığı

-Diyabet

-Bazı kanserler

Gibi... bu listeyi biraz daha uzatabiliriz. Kısacası sağlıklı beslenerek hem bedenimizi hastalıklardan uzaklaştırabiliriz hem de istediğimiz vücut ölçülerine sahip olabiliriz.

2)SAĞLIKLI DİŞLER VE GÜÇLÜ İSKELET YAPISI

Sağlıklı beslenerek bembeyaz ve güçlü bir diş yapısına sahip olmak çok kolay. Küçükken aslında hepimizin duyduğu şu cümle; ‘’fazla şeker dişlerini çürütür.’’ çok doğru bir cümle. Çünkü; şekerin bizim bünyemize faydası olmadığı bilimsel olarak kanıtlanmış bir durum ve dişlerimizi çürüttüğü açık. Sağlıklı gıdalar ve sağlıklı bir yaşam şekli ile dişlerimiz ve kemiklerimiz bize teşekkürlerini sunacak.



Sağlıklı beslenerek hafızanızı güçlendirebilir ve yaşadığınız, okuduğunuz veya duyduğunuz çoğu şeyi hatırlayabilir ve unutmalarınızı en aza indirebilirsiniz.

Yapılan bir çalışmada hafızayı güçlendirmeye yarayan besinleri şu şekilde sıralamışlar;

-D,C ve E vitaminleri

-Balık

-Omega-3 yağlı besinler

4)BAĞIRSAK SİSTEMİNİZİ DÜZENLER

Kolon; metabolizma ve sindirimde önemli rolleri olan, doğal bir şekilde oluşan bakteriler ile doludur. Bu bakterilerin bazıları vücudumuza yararlı iken bazıları zararlıdır. Kolon'da doğal bir şekilde oluşan K ve B vitaminleri zararlı bakteri ve virüsler ile savaşmaya yardımcı olur.

Lif oranı düşük, yağ ve şeker oranı yüksek besinler bağırsaklara zarar vererek, yararlı bakterilere de zarar veriyor. Ayrıca bağırsak iltihabına davetiye çıkarıyor.

Sağlıklı beslenerek kolonlarda gelişen iyi bakterileri daha da güçlendirebilir ve sağlıklı bir sindirim sistemine sahip olabiliriz.

5)SAĞLIKLI UYKU

Sağlıksız beslenmek uyku apnesi ve daha birçok uyku problemine yol açabilir. Risk faktörleri arasında obezite, alkol ve sağlıksız beslenmek yer alır.

Alkol ve kafein tüketimini azaltmak, sağlıklı gıdalara yönelmek sizin sağlıklı ve huzurlu uyku uyumanızı sağlar.

 

Comments


bottom of page