top of page

Saç Kürü

 

Merhaba herkese,

Evet! Tüm dünyadaki insanlar için genel geçer bir doğru, en önemli aksesuarımız olan saçlarımız için çok basit bir kür tarifini sizlerle paylaşacağım.

Bahsedeceğim ürünleri aktarlardan, kozmetik mağazalarından, alışveriş merkezlerinden, marketlerden yani kısacası istediğiniz her yerden temin etmeniz mümkün. Başlayalım o halde!


Malzemeler:


Zeytinyağı

Tatlı badem yağı

Hindistancevizi yağı

Avokado yağı

Çam Terebentin yağı

Shea yağı

Hint yağı

Ylang yağı


Tüm bu yağları edindikten sonra bunlardan bir tatlı kaşığı alıp, boş bir kaba aktarıyoruz. Sonra bir güzel çalkalayıp birbirlerine karışmalarını sağlıyoruz. Daha sonrasında ister elinizle isterseniz bir fırça yardımıyla saç diplerimizden saç uçlarımıza doğru sürüp dağıtıyoruz. Bir güzel her yerine yedirdikten sonra saç bonesi ya da streç filme saçlarımızı sarıp bekletebildiğimiz kadar bekletiyoruz.

Duşa girmeden önce ise saçlarımız fön makinesiyle ısıtıyoruz ki sürdüğümüz yağları kolayca yıkayabilelim. Isınan saçlarımızı ıslatmadan şampuanımızı sürüp iyice yediriyoruz. Sonrasında saçlarımızı yıkayıp, son durulama suyu soğuğa çeviriyoruz. Bu işlem saçın nemli kalmasını ve saç derisindeki kan akışını hızlandıracağı için daha sağlıklı ve parlak saçlara kavuşmamızı sağlıyor.


Kurutma işleminde ise doğrudan fön makinesiyle değil, havlu yardımıyla iyice suyunu alıp, fön makinesini orta ısıya alıp saçlarımızı kurutuyoruz ki hem saç derimiz kurumasın hem de saç kazandığı nemi kaybetmesin diye. En son olarak fön makinemizi soğuk üfleme ayarına getirip 2-3 dakika saç diplerimize ve uçlarına tutuyoruz.

Bu kürü haftada bir veya iki haftada bir uygulayabilirsiniz.

 

Bình luận


bottom of page