top of page

POP MÜZİĞİN ROMANTİK SESLİ SANATÇISI: GEORGE MİCHAEL

25 Aralık 2016 yılında ani ölümüyle tüm sevenlerini yasa boğan dünyaca ünlü İngiliz şarkıcı George Micheal'ın müzik kariyerinden özel hayatına kadar her şeyi sizler için özetledim.


25 Haziran 1963 yılında dünyaya gelen ve pop müzik tarihinin en ünlü ve en başarılı isimlerden olan George Micheal'in müzik serüveni çocukluk ve gençlik dönemiyle başlar. Unutulmaz melodisiyle bugün batılı tarzda müzik dinlemeyen kuşakları bile etkileyen şarkısı 'Careless Wisper' (Aldırışsız Fısıldayış) ile dünya listelerinde uzun süre 1 numarada kalmayı başaran sanatçı, kısa yaşamına birçok başarı sığdırır. 3 kez Brit ve 2 kez Grammy ödüllü almaya hak kazanan George Micheal'ın albümleri dünya çapında 100 milyondan fazla satar.

George Micheal'in ölümünün ardından hayranları tarafından en çok kullanılan ifade ise: 'GENÇLİĞİM GİTTİ...' olmuştur. Müzik eleştirmeleri ise George Micheal'ın ani ölümünün ardından pop müziğinde bir dönemin kapandığını ifade eder.

Asıl adı "Georgios Kyriacos Panayiotou" olan George Micheal'in annesi İngiliz babası ise Kıbrıslı bir Rum'dur. Müzik kariyeri 1981 yılında yakın arkadaşı Andrew Ridgeley ile birlikte kurdukları "Wham" grubuyla başlar. Grubun en sevilen şarkısı 'Last Christmas' 'dır. Grubun ünü ve şöhreti kısa süre içinde dünyaya yayılır. Wham, Çin'de sahne alan ilk batılı grup olma başarısını yakalar. George Micheal'ın ilk solo kariyeri ise Wham grubu kurulduktan 3 yıl sonra 1984 yılında Careless Wisper ile başlar.



Her ne kadar onun en bilinen şarkısı Careless Wisper olsa da Goerge Micheal, bu şarkının tam olarak kendini ifade etmediği söyler. Bu albüm dünya çapında 7 milyondan fazla satarak George Micheal'in bile tahmin edemeyeceği bir başarı yakalar. Sınırsız ilke imza atan George Micheal'in 2. albümü 'Ölmeden önce dinlenilmesi gereken 1001 albüm' listesinde yer alır.

Sanatçının 2011 yılında başlayan sağlık sorunları uzun süre devam eder. Ayrıca uyuşturucu bağımlılığı sebebiyle de iyileşme süreci zorlaşır ve o dönemki konserlerinin hepsi iptal edilir. Aynı yıl yine zatürre tedavisi gören sanatçı, müzik kariyerine bir süre ara vermek zorunda kalır. 53 yaşında hayata veda eden George Micheal'in kesin ölüm sebebi kalp yetmezliği olarak kayıtlara geçer.

Justin Timberlake, Spice Girls, Robbie Williams, Ricky Martin ve Enrique İglesias gibi isimlere ilham kaynağı olan George Micheal, genç sanatçıları hep desteklemiştir. Hayranları arasındaki en önemli isim ise Prenses Diana'dır. Bir dönem ikilinin çok yakın dost oldukları bilinir. Sanatçı,1997 yılında ölen Prenses Diana'nın cenaze törenine katılan isimler arasında bulunur.


Özel hayatı da müzik kariyeri kadar merak edilen George Micheal'in aslında sansasyonel bir özel yaşamı vardı. Eş cinsel olduğunu kabul eden sanatçı Anselmo Feleppa ile uzun bir ilişki yaşar. Sevgilisinin beyin kanaması geçirip ölmesinin ardından hayatının en zor günleri yaşayan George Micheal bu durumu uzun süre atlatamaz. Sevgilisinin ölümünün ardından nihayet hayata karışmaya başlayan başarılı sanatçı, Kenny Goss ile yeni bir ilişkiye yelken açar. Maalesef bu ilişki de uzun sürmez 2009 yılında noktalanır.





Comments


bottom of page