top of page

NEDİR BU İLİŞKİLERDEKİ RED FLAG?



İlişkiler. İlişkiler. İlişkiler.

Uçsuz bucaksız bir konu. Hakkında sürekli söyleyeceğimiz bir şeyler hep var. Her dala ayrılıyor. Yeri geliyor mutlu ediyor, yeri geliyor mutsuz ediyor. Bazı dönemlerde odak noktamızken bazı dönemlerde kendisinden kaçıyoruz. Anlayacağınız gündemimizden hiç düşmüyor. Bu da bize hakkında sürekli söyleyecek ve yazacak alanlar oluşturuyor. Bugün ki gündemimiz ise ilişkilerde ki “red flag’ler”. Gelin önce “red flag” tanımına daha sonra da ilişkilerdeki yerine bir göz atalım.


“Red flag”, kırmızı bayrak anlamına gelmektedir. Aslına bakılırsa bu bir terimdir. Kırmızı bayrak terimidir ve sinyal vermek için kullanılır. Bir metafor olarak kullanılan bu terim dikkat gerektiren bir sorunun işareti anlamındadır. İlişkilerde aslında başında bize sinyal vermekte. Flörtünüzü ilişkiye döndürmeden önce dikkat etmeniz gereken sinyallere bakalım:


1. İlk Başta Çok İlgi Göstermesi




Kısacası buna lovebombing diyoruz.

Flörtün başlarındasınız ve size çok aşırı ilgi gösteriyor. Resmen ayaklarınızı yerden kesiyor sizin. Aslında bu bir manipülasyon şekli. Arkanıza bakmadan kaçın diyemem ama bunu genelde narsist kişilik bozukluğu olan insanların yaptığınız bilmenizde fayda var. Büyük ihtimalle siz bu aşırı ilgiye ve hediyelere kendinizi alıştırdığınız bu dönemde o arkasına bakmadan kaçacak.


2. Dengesiz Tavırlar




İster iletişim olsun, ister duygusallık olsun, isterse düşünceler... İşin içine dengesizlik giriyorsa bir durup düşünmeniz gerekiyor. Başta küçük bir detay gibi görünen bu durum ilerde büyük sıkıntılara yol açabilir.


3. İpleri Elinde Tutmak İstemesi




İlişkinin ya da flörtün başında bazı kısıtlayıcı ve engelleyici tavırlar size sunulan bir diğer sinyal. Tabii ki kıskanılmak ya da önemsendiğinizi düşünmek sizi mutlu edebilir, bunda bir sıkıntı yok ama burada sosyal hayatınıza karşı koyulan bazı kısıtlayıcı söylem ve tutumlarının dozunun fazla olmaması üstüne düşünmeniz gereken bir nokta.


4. Geçmiş İlişkiler




Evet, geçmiş yaşandı ve bitti. Yaşanılan ilişki tarafları ilgilendiren bir durumdur. Bir insanın başka biri hakkında nasıl bahsettiği biraz da o kişinin karakterini gösterir. Paylaşımların olduğu, verilen zaman ve paylaşılan sevgiyi göz önünde bulundurursak konuştuğunuz kişinin geçmiş ilişkisi hakkında kötü konuşması bir diğer sinyalimiz oluyor.


5. Duygusal Reaksiyonlar



Görüştüğünüz kişinin duygularını kontrol edip edememesi bir diğer dikkat etmeniz gereken nokta. Bunu size yansıtma şekli aşırı reaksiyon ve sizi suçlaması ise evet kaçmanız gereken bir nokta daha.


Evet, bunlar bir ilişkiye başlarken ya da başlarında iseniz dikkat etmeniz gereken noktalar. Sağlıksız bir ilişki türü deneyimi yerine sağlıklı sınırlar içerisinde yalnız olmanız kendinize yapabileceğiniz en iyi şeylerden biri olacaktır.

Comments


bottom of page