top of page

Moda Kültürünüzü Geliştirmenize Yardımcı Olacak Kitaplar


 

Eğer moda kategorisine tıklayıp buraya geldiysen sende benim gibi, bizim gibi bu alanda heyecan duyuyor ve daha fazla bilgi edinmek istiyorsun. Bu alanda kendimizi geliştirmek için çok fazla yöntem var. Bunlardan biri de öğrenmenin en orijinal hali olan kitaplar... Öncelikle modanın hangi alanıyla ilgilendiğini kendi içinde ayrıştırman gerekiyor. Bu alt dalı seçtikten sonra çeşitli kitaplar ile öğrenmeni geliştirebilirsin.


Kafan çok karışıksa ve tam olarak nereden başlaman gerektiğini bilmiyorsan ilk önerim ''Moda Tasarım Temelleri Seti - 10 Kitap Takım'' edinmek olacak. İçeriğinde ''Moda Tasarımında Araştırma ve Tasarım'', ''Moda Tasarımında Tekstil ve Moda'', ''Moda Tasarımında Koleksiyon Geliştirme'', ''Moda Tasarımında Moda Çizimi'', ''Moda Tasarımında Stil Yaratmak'', ''Moda Tasarımında Aksesuar Tasarımı'', ''Moda Tasarımında Mücevher Tasarımı'' kitapları mevcuttur.

Moda'da alt dalı seçtikten sonra kendini geliştirmen çok daha kolay olacaktır.

Tasarım yapmak çizimini geliştirmek için ''Moda Illüstratörü Gibi Çizmek: Görsel Stilinizi Gelistirecek Beceriler ve Teknikler Robyn Neild'' kitabı ile moda çiziminin teknik bilgilerini elde edebilirsin.


Tasarladıklarını üretmek için kalıp ve dikiş bilgisine ihtiyacın olacaktır. Bunun için en temelden başlamana yardımcı olacak olan ''Kalıp Hazırlama - Etek Ve Pantolon-Kolektif'', ''Provasız Yeni Her Çeşit Giyim Kalıpları' kitaplarını öneririm. Hazır kalıp olarak çalışmak isterseniz klasik bilinen ''Burda'' yayınlarının dergilerinde ki kalıpları kullanarak kendiniz de model geliştirebilirsiniz.


Kitaplara ek olarak aynı zamanda dergileri de her ay takip edebilirsiniz. Bu dergilerin başında tabi ki akla ilk gelen ''Vogue'' oluyor. Vogue'nin çıkış noktası toplumun üst sınıfına hitap eden bir yayın olmasıydı. Moda dışında sanat, tiyatro, ve daha bir çok güncel bilgiye aylık ulaşabilirsiniz. ''ELLE-GQ-SELF SERVICE-HARPER'S BAZAAR-LOVE MAGAZİNE-MARİE CLAİRE-L'OFFİCEL-HERO-I-D MAGAZİNE- NYLON'' ve çok daha fazlasıyla bilgilerinizi her ay güncelleyebilirsiniz.

Ve tabi ki @PER.MAGAZİNE ile her ay düzenli yayınlanacak olan yazılarımızı da takip etmeyi unutmayın...



 

 

Σχόλια


bottom of page