top of page

Maneskin: Kim Bu Çocuklar?


 

Bu sene Eurovision’u kazanan İtalya’nın Roma sokaklarından doğan Meniskin rock grubu oldu.20-22 yaş aralığında olan üyeler büyük bir zafer kazandı. Grup ortaokul yıllarında tanısan 4 arkadaş tarafından 2016 yılında kurulmuş ve roma sokaklarında sokak müziği yapmaya başlamışlar.



İlk ün kazanmaları 2017 yılında X Faktör yarışmasıyla oldu. Yarışmada 2. Olarak kendilerini İtalya’da tanıttılar ve güzel bir ivme kazanarak albüm çıkartılar grubun ilk albümü 2017 yılında Chosen 7 şarkıdan oluşan bir albüm çıkarttılar. 2018 yılında 13 şarkıdan oluşan il ballo della vita adı altında 2. Albümlerini çıkartılar. Bu yıl 19 Martta’ da 8 şarkıdan oluşan teatro d'ira – vol adı altında bir albüm çıkartılar.2021 yılında mart ayında yapılan San Remo Festivali kazanın grup Eurovision da İtalya’yı temsil etme hakkı kazandı ve zaferle sonuçlandırdı.



Dünya’da son yıllar da popülerliğini kaybeden müzik türü Rock'n Roll’u belki de tekrar popüler hale gelmesini sağlayacaklar. Eurovision başlamadan önce Dünya’ya İtalya’nın sadece klasik bir müzikten ibaret olmadığı göstereceğiz gibi iddialı açıklamalar yapmaları ne kadar özgüvenli olduklarını, ne kadar kendilerine güvendiklerini gösteriyordu. Jüriden 206 puanla jüri 4'üncüsü olan grup televotingde tam 318 puan kazanarak güçlü rakiplerini geçmeyi başardı. Şarkı, Lordi'den sonra Eurovision'u kazanan ikinci rock şarkı olmayı basardı. Kazandıktan sonra solist Damiano David Dünya’ya ''Rock Roll asla ölmez!'' mesajı verdi. Solistleri Damiano David‘in inanılmaz ses tonu, grubun uyumluluğu, mükemmel canlı performansları ,çok iyi klipleri başarılı kısaca muazzamlar Londra da ve İtalya da sold out konserler veriyorlar. 2021 Aralık yılındaki konser biletleri tükenmiş, bu yaşta bu başarı muazzam. İleride bu çocukların adını daha sık duyacağımıza eminim. Yeni bir efsane doğuşuna şahit olabiliriz.


Konuk Yazarımız : Erdal YILDIZ

 

Görsel Kaynak : twitter / ManeskinOfficial


Comentários


bottom of page