top of page

Kitap Seçmek "Bu Kadar Kolay"

 

Mer-ha-ba-lar kitap kurdu Per'manence okuru. Evlere kapandığımız bu dönemde iyice anladık ki kitaplar en iyi dostumuz. Yeni dünyalar keşfetmemizi sağlayan, bakış açımızı geliştiren, anlamamızı ve anlaşılmamızı sağlayan tüm kitaplara ve yazarlarına teşekkür borçluyuz.

Bu yazıyı yazarken ne düşündüğümü merak ettiğini varsayalım. Kitaplığımın önünde dikilmiş dururken (arada yaparım bunu çok keyifli) bu kitaplar olmasa ben ne olurdum? diye düşündüm. Kalbimi saran bu kitaplar olmasaydı nasıl bir insan olurdum? Ve o an karar verdim. Seninle bu kitapları paylaşmalıydım. Keyifli okumalar diliyorum. Kalbine dokunmak dileğiyle...



1) Katre-i Matem / İskender Pala

Tüm sanatların sevdası İstanbul, ölümcül bir aşkın izinde herkesi birbirine düşüren bir çiçek, Osmanlı'nın zengin tarihine açılan farklı bir pencere...

"Fedakarlığın sınırını taşırabilir misin?" Tarihin gerçekliği ve akışın heyecanı ile elinizden bırakmayacağınız İskender Pala'nın eşsiz eseri.




2) Köpek Kalbi / Mihail Bulgakov Eşsiz bir deneyin serüvenini anlatan kitap, kurgusuyla dikkatleri üstüne çekmektedir. Bir bilim adamı sokakta ölümle başbaşa bir köpeği evine alır ve olaylar başlar. Yirmili yaşlarda bir adamın bazı organlarını köpeğe nakleden bilim adamının hesap edemediği bir şey vardır.


"İşin kötüsü kalbi artık köpek kalbi değil ... insan kalbi! Hem de bir insanın sahip olabileceği en adi kalp..."

Köpeğin iç güdüleri ve ölen adamın sahtekar kişiliğinin birleşmesiyle ortaya çıkan karmaşa sizi alıp Filip Filipoviç'in evine götürecek.




3) İletişim Donanımları / Doğan Cüceloğlu Düşünün bakalım keşke dediğiniz kaç olay var hayatınızda? Bu keşkelerin yükü ne kadar ağır? Hayatımızı domino taşlarından kurduğumuzu düşünürsek sağlıksız iletişimin her şeyi alt üst edeceğinin farkında mısın?


İletişim Donanımları, ailede, işyerinde ve toplumda sağlıklı insan ilişkilerine önem veren, 'keşke'siz bir yaşam isteyen insanlar için yazıldı; yaşamınızın sonunda, "Keşke kendi hayatımı yaşayabilseydim!" dememeniz için! Tüm ülkeye ücretsiz dağıtılası, okullarda okutulası bir kitap. İletişim her şeydir. Bireyin gelişmesi ülkenin gelişmesi demektir. Ve rahmetli Doğan Cüceloğlu bu kitapla bizlere büyük bir miras bırakmıştır.




4) Gurur ve Önyargı / Jane Austen Tüm zamanların en sevilen romanları arasında olan Gurur ve Önyargı, okuru sadeliği ile kendine çekmektedir. Aşkın ve zekanın dansı diyebileceğimiz bu hikayeye girdiğinizde dönemin içerisinde hissetmemek elde değil. "Gülmek zorunda kalıyordu, ağlamayı tercih ettiği halde..."


"Onun gururunu ben de kolaylıkla hoş görebilirdim. Benim gururuma dokunmamış olsaydı..."




5) Kır Çiçeği Tepesi / Kimberley Freeman Seksen sene... Emma ve büyükannesinin tozlu, eski sayfalarda buluşması seksen sene sürmüştü. Freeman'ın bu eseriyle evinizden biri olacağına eminim.


"Bazen kader hayatımızdaki kişilerle sınar bizi. Ki hayaller bu sınavı geçmek için yeterli değildir..."


İki kadının hüzünlü hikayesi. Ayrıca insanın elindeki gücü ve bu gücü keşfettiğinde neler yapabileceğini ortaya koyan bir başyapıt.


Bir başka "Bu Kadar Kolay" serisinde buluşmak üzere. Keyifli okumalar sevgili Per'manence okuru.


 

"Doğrusu okumak gibi tatlı şey yok! Başka her şey insanı kitaptan daha çok yoruyor." Jane Austen / Gurur ve Önyargı

Comments


bottom of page