top of page

Keşfedilmeyi Bekleyen 5 Müzisyen


 

Keşfedilmeyi bekleyen, farklı, yenilikçi ancak hak ettiğinden çok daha az dinleyici kitlesine sahip dünyanın çeşitli yerlerinden 5 harika müzisyen/grubu bu listede derledik.


1. Yin Yin


2017’de müzik hayatına başlamış Hollandalı grup Yin Yin Güneydoğu Asya, psychedelic ve disco müziğini harmanlayan müthiş keyifli bir tarza sahip. 2019’da çıkardıkları ilk albümleri ‘The Rabbit That Hunts Tigers’ birbirinden güzel, insanı neşelendiren aynı zamanda değişik tarzları sebebiyle farklı duygular uyandırmayı başaran kesinlikle keşfedilmesi gereken bir albüm.



2. Los Bitchos


5 kişiyle başlasalar da bir kişi eksikle yola devam eden Josefine, Nic, Agustina ve Serra adındaki Londra’lı bu 4 kız arkadaş yaptıkları müziği instrumental psychedelic sunshine Cumbia diye adlandırıyor. Tatlı keyifli psychedelic ritimleri kendilerinin de dediği gibi tam bir tekila müziği. Onlar arka planda çalarken siz arkadaşlarınızla içkilerinizi yudumlayıp, sohbet edebilir veya kalkıp dans etmek isteyebilirsiniz.



3. Kit Sebastian


2018 yılında Kit Martin ve Merve Erden tarafından kurulmuş bu duo Anadolu Rock’tan, 60’ların Fransız pop’una, Brezilya’nın Tropicalası’ndan Amerika’nın Jazz’ına kadar birçok ülkenin müzik türünü birleştiriyor. Evrensel müzik diye de sayabileceğimiz şarkıları size hem tanıdık hem de oldukça farklı gelecek. Eğer Altın Gün vb. grupları dinliyor, seviyorsanız Kit Sebastian’a da bayılacaksınız.



4. Kaleta & Super Yamba Band


Hakkında çok fazla bilgi bulunamayan fakat kesinlikle keşfedilmeyi hak eden bir grup. Afrobeat ve Juju müziğin emektarı Kaleta (Ligan-Majek)’in 2017 yılında kurduğu Kaleta & Super Yamba Band eğlenceli müziğiyle sizleri mutlu etmeye hazır.


5. Sharhabil (Sharhabeel) Ahmed


Son olarak bahsedeceğimiz kişi listenin geri kalanına göre çok daha popüler ve hatta Sudan’ın Jazz Kralı olarak adlandırılan bir usta. Ancak birçok kişinin Arab Jazz, Funk vb. müziklerini keşfedip müthiş bir dünyaya adım atmasını sağlayacağı için bu listede yer almasını istedik. Sudan ve batı müziğini birleştirerek harika şarkılar ortaya çıkaran 86 yaşındaki Ahmed ve grubu, Sudan’ın en çok aranan ve sevilen sanatçıları arasında yer almakta.





 



1 Comment


gulsah_209
Apr 19, 2021

Harika bir liste olmuş...🌸🔊

Like
bottom of page