top of page

Işık Saçmak 'Bu Kadar Kolay'


 

Mer-ha-ba-lar sevgili 'Per'manence okuru. Işıl ışıl bir günde ışıldayan bir cilde sahip olmaya herkes gibi senin de çok yakın olduğunu söylemeliyim. Okumaya devam et...


Önce birlikte cilt tiplerini inceleyelim. Cilt tipi her bireyde değişiklik gösterebilir ve her cilt tipinin farklı bir bakımı vardır. Bizler ışıldamak istiyorsak ilk yapacağımız şey cilt tipimizi belirlemek olmalı. Cildimizi salgıladığı sebuma göre değerlendiririz. Sebum salgılaması ve yağlanma doğru orantılıdır. Genellemeye gidecek olursak cilt tiplerini dört kategoriye ayırabiliriz. Bunlar;


Normal Cilt: Yağlanma sorunu yaşamayan, sebum salgılaması dengeli olan cilt tipidir. Yaşlanma belirtilerini geç göstermekle birlikte canlı bir görünüme sahiptir.


Kuru Cilt: Yağlanma oranı ve sebum salgılaması en az olan cilt tipidir. Yağ kelimesi zihnimizde ne kadar negatiflik uyandırsa da ihtiyacımız olan yağın olmamasının sonucunda ciltte pullanma, kırışmaya meyil, kızarma, tahriş olma durumlarıyla karşılaşırız.


Karma Cilt: Kategoriler arasında en yaygın olan cilt tipidir. Yüzümüz için düşünecek olursak T bölgesi-burun-çene üçlemesinde yağlılık mevcutken diğer bölgeler normal ya da kuru olabilir.


Yağlı Cilt: Sebum oranı ve yağlanmanın en fazla olduğu cilt tipidir. Gözenekler genellikle geniş olduğu için düzenli bakım gerektirir. Akne, sivilce gibi sorunların en sık görüldüğü kategoridir.


Evet sevgili okur, cilt tiplerinin özelliklerini öğrendiğimize göre cildimizin hangi kategoriye girdiğini belirleme zamanı. Aşağıda anlatacağım yöntemle evde kolayca kendi cilt tipini belirleyebilirsin.

Yüzünü güzelce yıkadıktan sonra tek katlı tuvalet kağıdı inceliğinde herhangi bir peçeteyi alnına, yanaklarına, çenene ve burnuna yapıştırmanı istiyorum. 30 dakika bekledikten sonra peçeteleri inceleyeceğiz. Eğer peçetelerde yağlanma yok denecek kadar azsa ve cildin gerginse kuru cilt tipine sahipsin. Alın-burun-çene üçlemesinde peçeteler yağlanmış, yanak peçeteleri kuru ise karma cilt tipine sahipsin. Bütün peçetelerde yağ oranı fazla ve eşit dağılımda ise yağlı cilt tipine sahipsin.


Cilt tipinizi belirledikten sonra bu öneriler ilaç gibi gelecek;


1) Bakım ve kozmetik ürünlerinizi artık cilt tipinize dikkat ederek seçmeniz çok önemli.


2) Cildi yeteri kadar nemlendirmeme ya da fazla nemlendirme istediğimiz ışığı alamamamıza sebep olur. Cildimizi tanıyıp nem oranını ayarlamalıyız.


3) Belki de en önemli unsur günlük içmemiz gereken suyu tüketmektir. Suyun cildinizin bir numaralı ışığı olduğunu unutmayın. Günlük 2 litre su içmeye özen gösterin.


4) Beslenme şekliniz ciltte salgılanan sebumu ve doğru orantılı olarak yağlanmayı etkileyecektir. (İlerleyen günlerde beslenme üzerine ulaşabileceğiniz içeriklerde buluşacağız.


5) Sevgi varsa ışık vardır. Kendinizi sevin sonrasında mucizeleri keyifle izleyin.


Son olarak evde hazırlayabileceğiniz bir ışık maskesi tarifi vermek istiyorum. İhtiyacımız olan ürünler: küçük bir kase, pudralı eldiven, bir yemek kaşığı ev yoğurdu ve yarım çay kaşığı karbonat. Kasenin içerisine ev yoğurdunu ve karbonatı verilen ölçülerde alın ve bir dakika boyunca karıştırın. Eldiveni giydikten sonra yüzünüze daireler çizerek bu maskeyi uygulayın.15 dakika beklettikten sonra iyice durulayın. Aradaki farkın mutlu edeceğini göreceksiniz. Bir başka "Bu Kadar Kolay" yazımızda görüşmek üzere.


 




5件のコメント


atanur.kubra
2021年4月25日

Güzel ve bilgilendirici bir yazı olmuş elinize kolunuza sağlık ❤️

いいね!
Yasin Gökbudak
Yasin Gökbudak
2021年8月29日
返信先

Ben de cildim ışıl ışıl oldu

いいね!

merozom
2021年4月23日

Çok verimli bir yazı çok güzel ifade etmişsiniz.

いいね!
Eda Kılıç
Eda Kılıç
2021年4月23日
返信先

Teşekkür ederim🧡 Yararlı olduysa ne mutlu bana

いいね!
bottom of page