top of page

INKONICITY ile Dünya Şehirlerine Sanal Yolculuk


 

Federico Babina, 1969 doğumlu İtalyan mimar, grafik tasarımcı ve illüstratördür. Yaptığı çalışmalarla büyük beğeni toplayan sanatçı, "akıl hastalarını evlere benzettiği", "masal kahramanlarını eve çevirdiği" ve "dünya şehirlerini illüstrasyonlara çeviren" çalışmalarıyla adından sık sık söz ettirmeyi başarır.

Ünlü mimar, "INKONICITY "adını verdiği son çalışmasında dünya şehirlerini kendine has illüstrasyonlarıyla anlatır. Berlin'den Pekin'e, İstanbul'dan Rio'ya uzanan koleksiyonda, illüstrasyonlarla şehirlerin kültürlerini ve kendine ait dokularını başarı ile çalışmalarına uyarlar.

Viyana, Roma, Paris, Berlin, Londra, Tokyo, Pekin, Rio de Janeiro, Meksiko, Lizbon, Dublin, Amsterdam, Kopenhag, Atina, Havana, Buenos Aires gibi başkent şehirlerin yanı sıra Venedik, İstanbul, Barselona ve New York gibi ünlü şehirlerin de yer aldığı çalışmada şehirlerin en has özellikleri hayal ürünü karakterlerle birlikte harmanlanır. Koleksiyon, şehirlerin yemeklerini; kültürlerini, simgelerini, tarihi ve turistlik yerlerini başarılı bir şekilde yansıtır.



Federico Babina Hakkında...

"Herkesin zihni, onu dünyanın geri kalanından soyutlayan kalın duvarlara sahiptir."

İtalyan mimar, illüstratör ve grafik tasarımcısı Federico Babina, yaşamını Barselona'da sürdürür. Dünyayı görmenin çok önemli olduğunu vurgulayan sanatçı, çocukların gözlerinden dünyayı gözlemlemeyi çok sevdiğini sık sık dile getirir. Çocuk merakını ve heyecanını canlı tutmayı seven Federico Babina, çocukluk çizimlerinin çok değerli olduğu vurgular. Ünlü sanatçı çocukluk çizimlerini ilham kaynağı olarak görür.

 

Kommentare


bottom of page