top of page

HAYDİ HEP BİRLİKTE 2023 İÇİN VISIONBOARD YAPALIM!

 

Öncelikle, geç paylaşılmış bir yazı olsa da daha dönemin başındayız ve 'visionboard' yapmak için hiçbir zaman geç değildir. İlk olarak, isterseniz 'vısıonboard'ın ne olduğuna değinelim; hayallerimize ve hedeflerimize görsellik eden bir tür tablo diyebiliriz. Her yıl başında -istediğiniz zamanda yapabilirsiniz- genelde bu konuya dair inançları ve ilgileri olan kişiler, o yıl için koydukları hedeflere ve hayallere uygun görseller bularak, bunları herhangi bir tablo üstünde ya da telefon/bilgisayardan bir şablon üzerinde birleştirerek bir görsel tablo oluştururlar. İsterseniz önünüzdeki bir yıl, 5 yıl veya 10 yıl olacak şekilde 'visionboard'ınızı oluşturabilirsiniz. Çok fazla uzatmayacağım ve size kısaca 'nasıl bir visionboard oluşturulur?' Onu anlatacağım.

   Vısıonboard Nasıl Oluşturulur?

1.Adım:

   Vısıonboard'ınızı oluşturabileceğiniz herhangi bir şey edinin (telefon/pc, karton, tuval… gibi).

2.Adım:

   Hayatınızda değiştirmek veya geliştirmek istediğiniz durumları düşünün ve onları kategorilere ayırın (sağlık, güzellik, finans, kariyer, ev… gibi).

3.Adım:

   Oluşturduğunuz her bir kategori için hedefler belirleyin (spesifik ve detaylı olmasına özen gösterin.

4.Adım:

  Hedeflerinizle aynı veya benzer olan ve size ilham veren fotoğraflar bulun/seçin (Pinterest'ten bu konuda yardım alabilirsiniz).

5.Adım:

  Seçtiğiniz/bulduğunuz fotoğrafları ister Canva uygulamasında bir şablon üzerinde, isterseniz de çıktılarını alarak bir mukavva/karton/tuval üstünde yapıştırarak birleştirebilirsiniz (size ilham veren motive edici sözleri de eklemeyi unutmayın!).

6.Adım:

   Son olarak oluşturduğunuz visionboard'ınızı hep görebileceğiniz bir yere yerleştirin (ekran görüntüsü yapabilir, duvara asabilirsiniz).


    Evren'e ve hayallerinizin gerçekleşeceğine her zaman inanın. Buradaki asıl olay, hedeflerinizin gerçekleşeceğine olan inancınızda yatıyor.

   Umarım öz ve açıklayıcı bir yazı olmuştur. İşinize yaraması ve hayallerinize olan inancınızı yitirmemeniz dileğiyle…


Ahsen Alakel

 

Comments


bottom of page