top of page

Hassas Gözler


 

Merhaba herkese!

Bahar aylarının gelmesiyle birçoğumuzun kâbusu haline gelen göz alerjilerinden bahsetmek istiyorum sizlere. Anlayacağınız üzere bende de mevcut olan hassas gözlerim için geliştirdiğim, kısmen çözüm bulduğum formülleri sizlerle paylaşmak istedim.

Çok pahalı olmayan bu bakım ürünleriyle gözlerimi yani alerjilerimi biraz daha hafifletmek bana iyi geliyor. Gelin hep beraber bu ürünleri inceleyelim.

Öncelikle bebek şampuanlarından bahsetmek istiyorum. Bebekler için üretildiklerinden dolayı diğer şampuanlar gibi içlerinde çok fazla katkı maddeleri yer almıyor. Mevsimsel olarak yüzeye çıkan alerjimde sabah ve akşam olmak üzere gözlerimi bebek şampuanlarıyla yıkıyorum. Ne çok soğuk ne de çok sıcak su kullanıyorum. Ilık su ile güzelce duruluyorum. Bebekler için olduğundan gözde kızarma, yanma, kaşınma gibi durumlarda yaşamıyorum.

Sıra geldi her evde bulunan çaya. Evet! Yanlış okumadınız. Bildiğimiz, demlediğimiz, tavşan kanı olan çay. Çayımızı bir güzel demliyoruz sonra onu ılıması için bir kaba döküp bekliyoruz. Biraz ılıdıktan sonra içine pamuk bandırıp fazlasını suyunu sıkıp gözlerimizin üzerine koyuyoruz. Soğumaya başladığında tekrardan ılık çaya bandırıp tekrardan gözlerimize yerleştiriyoruz. Bu işlemi birkaç kez yapabilirsiniz. Gözdeki kaşıntıyı, yanma hissini, kızarıklığı alıp götürüyor.


Yukarıdakileri yapmak için vaktim yok diyenlere! Sizler için geliştirilmiş göz maskelerini anlatmak istiyorum. Tam bir hayat kurtarıcılar. Bu maskeleri pek çok kozmetik mağazalarında bulabilirsiniz. Maskelerin içinde küçük küçük misketler yer almakta. Bu misketlerin sırrı ise sıcağa koyduğunuzda ya da soğuğa koyduğunuzda uzun süre ısılarını muhafaza etmeleri. Ben sabahları uyandığımda alerjiden dolayı gözlerimi şiş buluyorum. Akşamdan buzluğa attığım maskemi sabah şöyle bir 10-15 dakika takıyorum. Serinliği sayesinde gözlerimin şişi iniyor. Bunun dışında da sıcak suda biraz bekletip, akşamları 5-10 dakika gözlerime koyup gözlerimin dinlenmelerini sağlıyorum.

Tabii bunlar mutlaka doktora gidildikten ve gerekli tedaviler uygulandıktan sonra yapılması gerek durumlar.

Herkese alerjisiz bir yaşam dilerim.


 

Comments


bottom of page