top of page

Ergenlik Çağındaki Hormonal Değişimler Cildimi Nasıl Etkiler?


 

Ergenlik çağında vücut salgılarında değişimler olduğundan cildiniz de bundan etkilenir ve olduğundan daha yağlı veya daha kuru bir hale gelir.


Hormonların değişimiyle yağ salgısı artar. Gözeneklerin içinde salgı biriktiğinde cildin yüzeyindeki gözenek ağzı kir ile dolar ve sivilce oluşmaya başlar. Bu dönemde cilt yapısını korumak için ciltteki kiri temizlemelisiniz. Özel üretilmiş yıkama jelleri ve sabunlar tam olarak bu dönemden geçen bireyler için!



Yağ salgısını dengede tutmak için gece kremleri, nem oranını bozmamak için de koruyuculu gündüz kremlerinin kullanımı oldukça önemlidir. Regl dönemlerinde daha da çabuk tepkiler veren cilt için temizliğe önem verip maske kullanırsanız, bu dönemi cildinize hasar vermeden ve iz bırakmadan atlatabilirsiniz.

Fazla yağı temizlemek için haftada bir kil maskesi ve gözenekleri temizlemek için günlük olarak temizleme sütü, jeli ve tonik kullanımı sivilcelerin oluşmasını engelleyecektir.


Peeling ve gözenek sıkılaştırıcı ürünleri sırasına göre kullanmak da çok önemli bir faktördür. Ve ne olursa olsun sivilcelerinizi sıkmayın. Yağ dengesi bozulan ciltler hassaslaşacağı için sakinleştirici maske ve bitkisel içerikli yatıştırıcı ürünler de kullanabilirsiniz.

 

Comments


bottom of page