top of page

Cilt Alt Tonunuzu Öğrenin!


 


Kıyafetlerde kendinize çok yakıştırdığınız sizi açan renkler ya da tam tersi size hiç yakışmayan sizi ‘’boğan’’ renkler vardır. Aynı şekilde makyaj ve saç renklerinde de bu durum böyledir. Mesela Beyonce’a yakışan sarı saç neden Kim Kardashian’a yakışmaz? Aslında bunların hepsini cilt alt tonunuz belirler.


Sahip olduğumuz cilt alt tonu makyajımızdan kıyafetimize, saçımıza kadar bize neyin yakıştığını bulmamızı sağlar.


Cilt alt tonunuza uymayan saç renkleri ve kozmetik ürünler sizi yorgun ve solgun gösterir. Şu cümleleri çok duymuşsunuzdur: ‘’Sarı saç makyaj olmayınca çok solgun gösteriyor.’’, ‘’Sarı saç makyaj ister.’’ Aslında bu sözler doğru değil, sadece sarı saç sizin cilt alt tonunuza uygun değil.

Cilt alt tonu; sıcak, soğuk ve nötr olmak üzere 3'e ayrılır.



1.Soğuk Alt Ton:



Soğuk cilt alt tonuna sahip kişilerin cilt altındaki pigmentleri kırmızı/pembedir.

Sanılanın aksine soğuk alt tonlu ciltlerin mutlaka soluk pembe beyaz olması şart değildir. Esmer bir kişi de soğuk alt tona sahip olabilir.

Soğuk alt tona sahipseniz pembe, lacivert gibi soğuk renklerdeki kıyafetler size daha çok yakışır. Takı seçiminde ise gümüş ve siyahtan şaşmamalısınız. Saç rengine gelirsek platin veya şampanya renklerini tercih edebilirsiniz. Kahverengi tonlarda ise küllü olanlar size daha çok yakışacaktır.

Makyajda ise mavi, lacivert, kobalt mavi, mor, mürdüm, bordo, lila, yeşil, gri, gümüş ve pembe renkleri güzelliğinize güzellik katacaktır. Fondöten olarak da pembe alt tonlu olanları tercih etmelisiniz.


2.Sıcak Alt Ton:



Sıcak alt tonuna sahip kişilerin cilt altındaki pigmentleri sarıdır.

Bu tip kişilere mercan, şeftali, kahverengi, kızıl kahve, sütlü kahve, toprak, toprak tonları, bakır, altın, mercan, somon, kayısı, fıstık yeşili, kiremit tonlarında kıyafetler daha çok yakışır. Takı seçiminde ise daha çok altın ve bakır tonlarını kullanmalısınız. Sıcak cilt alt tonuna sahipseniz size yakışacak saç renkleri; kızıl, bakır, tarçın, kumral, zencefildir. Bunlardan başka; karamel, maun, çilek sarısı, turuncu tonları da sizde oldukça etkileyici duracaktır.

Makyajda ise ışıltılı ve sıcak tonlardaki farları tercih edebilirsiniz. Altın rengi, bakır kızılı, toprak rengi, bej rengi, kahve tonları, kayısı tonları ve zeytin yeşili farlar kullanılabilir. Fondöten tercihiniz ise sarı alt tonlu olanlardan yana olmalı.



3.Nötr Alt Ton:



Bej tonu olarak da bilinen bu cilt alt tonu, sıcak ve soğuk kategorisine uymayan ciltleri tanımlıyor. Eğer bu alt tona sahipseniz çok şanslısınız. Çünkü neredeyse giydiğiniz, taktığınız, kullandığınız her renk size yakışacaktır.



Peki Sizinki Hangisi?


Damar Yöntemi:


Cilt alt tonunu belirlemede kullanılan en basit yöntem, kol bileğimizdeki damarlara bakmaktır. Güneş ışığında bileğinizdeki damarları kontrol ediyorsunuz; damarlarınız mavi görünüyorsa soğuk, yeşil görünüyorsa sıcak, hem yeşil hem maviyse de nötr alt tonlusunuz demektir.


Deneme Yöntemi:


Adı üstünde, deneyerek alt tonunuzu bulabilirsiniz. Bir soğuk bir de sıcak renkte iki fular alın ve yüzünüzün yanında tutun sıcak tonlu fular size daha iyi olduysa sıcak alt tonlu, soğuk tonlu fular sizde daha hoş durduysa soğuk alt tonlusunuz demektir.

 

Comments


bottom of page