top of page

Aşk 101


 

Netflix’de yayınlanan en popüler Türk dizilerinden biri olan Aşk 101, değişik ve ilgi çeken konusu ve 98 İstanbul'unun güzel görünümünün yanı sıra nedense insanların beklentisinin çok da üzerinde bir popülariteye sahip oldu. Peki bütün bunların sebebi ne?


Dizinin konusunu 5 adet birbirinden farklı lise öğrencisinin arasında gelişen beklenmedik bir arkadaşlık ve sırf okuldan atılmamak adına giriştikleri iki öğretmenlerini aşık etme operasyonu diye özetleyebiliriz. Herkesin beklediği klasikleşmiş Türk dizisi konusunun yanında değişik ve ilgi çeken bir konuya sahip olmasıyla beraber dizinin pandemi dolayısıyla herkesin karantinada olduğu sırada yayınlanmış olması izlenimlerini çok büyük bir oranda arttırdı. Çoğunluğu 1998 senesinde geçmesiyle eski zamanları insanlara hatırlattığı için evdeyken böyle iç ısıtan bir dizi izlemek herkese o karanlık zamanlarda çok iyi gelmişti. Peki dizinin bu kadar ilgi çekmesi sadece karantina yüzünden mi oldu? Elbette ki hayır.


Dizide birbirinden olabildiğince farklı 5 adet lise öğrencisi mevcut. Öfke problemleriyle karşı karşıya olan Kerem, olağanüstü yeteneğine rağmen aile desteği görmeyen Eda, inanılmaz stratejik zekasıyla para kazanmayı çok iyi bilen Osman, ayrı bir ailenin istenmeyen çocuğu olması ile 14 yaşından beri tek yaşayan ve çok zeki olmasına rağmen alkolik olan Sinan, parıl parıl bir öğrenci sicili olan ve sadece arkadaşlarına yardım etmek isteyen Işık ile beraber klasikleşmişten farklı bir hayatta kalma mücadelesi izlemekteyiz. Örgün öğrenimden atılmak ve lise terk olmakla karşı karşıya olan ve bu “En Kötüler” diye geçen arkadaş grubu, farklı olmanın ve sisteme ayak uydurmak istememenin getirdiği binlerce sorun ile boğuşuyor. Bunu izlerken yanında şahit olduğumuz inanılmaz aşk hikayeleri ise bizim için özellikle karantina anlarında çoğu kişinin eksik kaldığı duygu ve arkadaş ihtiyacını karşılıyor.


Bu inanılmaz dizinin 2. sezonu bir yıldan fazladır neredeyse izleyen herkes tarafından dört gözle beklenmekteydi. Şu anda final sezonu adı altında 30 Eylül’de yayınlanmış olan bu 8 bölümün ise son olmasına birçok platformda karşı çıkılmakta. Kişisel olarak söylemem gerekirse dizinin konusunun sapmaması ve tadında kalması adına bu sezonun son olması en mantıklı olan. Kesinlikle her yaştan herkese tavsiye etmemin yanında, Türk dizisi olduğu için alışılmışın dışındaki konusuyla Aşk 101’e kesinlikle önyargı ile yaklaşılmaması gerektiğini iddia ediyorum.

 

Comments


bottom of page