top of page

Ayvalık


 

Yunan ve Boşnak göçmenlerin esintilerini bulabileceğiniz Balıkesir ilinin çok tatlı bir tatil beldesi olan Ayvalık…


Tabii bunların yanında ilk kurşun atılan yer olması Türkiye için çok büyük önem arz ediyor.


Bu yazıda tarihi bilgiler vermek yerine tatile gitmeye karar verirseniz nerelere gitmeniz gerektiğini anlatacağım.

Ayvalık, Kaz Dağları'ndan aldığı bol oksijen ve serin esintisiyle sizi asla terletmeyecek aksine rahatça istediğiniz saatlerde gezintilere çıkabileceğiniz bir yer. Kendisi ne kadar butik bir yer ise içinde yer alan kafeler, restoranlar, oteller de bir o kadar butik. Hem merkezde hem de sahillerin olduğu yerde taş butik oteller bulunuyor. İstediğinizde kalmak keyfinize kalmış tabii.

Ayvalık’ın merkezinde kalmaya karar verdiniz diyelim. Arka sokaklarında bulunan minik ve çok şirin taş otellerde kalmalısınız bence. Sonra gezintiye çıkmak istediğinizde o dar ve renkli arka sokaklarında sizleri bekleyen meyhaneler, kafeler ve restoranlara denk geleceksiniz. Biraz dinlenmek için birine oturun ve şöyle serin bir Karadut Suyu ile Damla Sakızlı Kurabiyenin tadına bakın derim. Üstüne de Damla Sakızlı Türk Kahvenizi yudumlayın ohh mis!

Daha sonrasında ise yürüme mesafesinde yer alan Ayvalık Ayazması'nı, Saatli Camii'yi, Taksiyarhis Kilisesi'ni, Çınarlı Camii'yi, Hayrettin Paşa Camii'yi şöyle bir gezip tarihi dokusunu duymanızı isterim.


Akşam olunca daha da cıvıl cıvıl bir hal alan Ayvalık biraz daha serinler. İşte o zaman ısınmak için güzel bir restorana gitmek istersiniz, içinizi ısıtmak için... Asıl macera orada başlar. Sokaklara atılmış masa sandalyelerde iç ısıtan deniz mahsulleri ve sadece Ayvalık’a ait şahane mezeler sizleri bekler. Her yerde rakı, balık, Ayvalık sözü gözünüze ilişir.

Eğer perşembe gününe denk gelirseniz, inanılmaz bir pazar sizi karşılar. Komşumuz olan Yunanlar ile alışverişe çıkabilirsiniz. Pazarın sonunda yer alan Macaron Mahallesi'nde enfes kurabiyeleri ve tatlıları olan kafeler sizi karşılar.


Ayvalık sadece bununla bitmiyor, yat turlarıyla eğlenceye doyuyor ve adaları çok güzel bir şekilde gezip kendinizi serin sulara atma imkânı da sunuyor.

Siz okuyucuları Ayvalık’ımıza bekleriz.

 

1 則留言


oznsrf
oznsrf
2021年4月19日

çok güzel bir yazı olmuş keşke hemen yaz gelse de Ayvalık a gidebilsem

按讚
bottom of page