top of page

2022 Yılına Girmeden Görsel Panomuzu Birlikte Hazırlayalım

Nedir bu görsel pano? Nasıl Yapılır? Ne işe yarar? Bu yazımızda bu soruların cevaplarını bulacağız ve yeni yıla girmeden birlikte görsel panomuzu hazırlayacağız. Peki bu panonun son zamanlarda bu kadar revaçta olmasının sırrı nedir?


 


Bunu aslında secret yasasına bağlayabiliriz. Hepimizin hayatımızda bazı hayalleri, istekleri, hedefleri var fakat bunlar çoğu zaman sadece zihnimizde var oluyor. Vizyon panosu bunun bir algı olmasına ve gerçekliğe dökülebilmesi için ilk adımı atmamızı sağlamakta. Olmasını istediğimiz, öğrenmek, elde etmek istediğimiz şeylerin görsellerini buluyoruz ve bunları bir araya getiriyoruz. Burada önemli olan husus bu isteklerin gerçekleşebilir şeyler olması ki beyin buna inanmalı ve elde etmek için harekete geçmeli. Tabii ki aaa ben panomu yaptım hadi her şey ayağımıza gelsin demiyoruz. Gördükçe bunun için çalışma motivasyonumuz artsın ve daha fazla emek sarf edelim diye yapıyoruz bunu aslında .Toparlayacak olursak sizi de daha da sabırsızlandırmadan nelere dikkat ederek panomuzu oluşturacağımıza geçelim.


 



 

1) En önemli hedeflerinizi belirleyin

Vizyon panomuzda belli başlı şeylere odaklanmak her zaman başarı olasılığını arttırır. Çok fazla hedeften ziyade gerçekleştirebileceğiniz hedeflere odaklanmak ve bunları gerçekleştirmek daha kolay olacaktır. Bir liste yapıp daha sonra bunların içinden elemeler yapabilirsiniz.

2) Yaratıcılığınızı kullanın

Kullanacağın görselleri interneti tarayarak, okuduğun dergilerden kitaplardan keserek, hatta belki materyaller kullanarak oluşturabilirsin. Yazmaktan ziyade görsel betimlemeler daha iyi olacaktır ve her gördüğünüzde daha çok dikkatinizi çektiği için hedeflerinize ulaşmak için daha çok çaba sarf edeceksinizdir.

3) Bir bütün oluşturun

Görsel algı ne kadar önemli olsa da görsellerin birbiriyle uyumlu olması da bir o kadar önemli. Beyin gördüğü şeyleri bütün olarak algılamak ister. Belli bir renk ve tonları üzerine yoğunlaşabilirsiniz, aynı cins kalemlerle çizimler yapabilirsiniz. Panonuzu hayallerinizi yansıtacak şekilde bir araya getirin.

4) Görebileceğiniz bir yere koyun

Tabii ki bu kadar uğraştıktan sonra panomuzu göremeyeceğimiz yerlere saklamıyoruz. Her gün görebileceğiniz bir yerde olmalı ki bu size bunları gerçekleştirmek için çalışma azmi versin. Yatak odanıza, salonunuza ya da evinizin giriş bölümüne konumlandırabilirsiniz.

5) Ve artık zamana bırakın

En son adım en kolayı gibi görünebilir fakat en zoru. Panonuza her göz attığınızda hayallerinizi yaşıyormuşsunuz gibi imgelemelisiniz. Gerçekmiş gibi düşünmeniz gerekli. Buradaki önemli olan şey, bu hayallere fazla kapılmayıp takıntı haline getirmeden pozitif enerji ile hayallerinizi gerçekleştirmek için çalışmanız. Sonuçta dura dura sadece armutlar olgunlaşır 😉


 


Comments


bottom of page